Des d’AIDE ens comuniquen que, davant de la situació d’excepcionalitat actual, han procedit a diversificar tant la metodologia d’intervenció en els seus projectes com a la creació de nous serveis.
Així, a partir del dia 09/04/2020 incorporen els següents:
• Un servei de dutxes a la seva seu a la Carretera de Montcada, 487, local, per a aquelles persones que tinguin dificultats per satisfer la necessitat d’higiene personal. Ofereixen aquest servei per a què les entitats que tinguin casos de persones usuàries amb aquesta necessitat, les puguin derivar a través d’ALEI.
En tal cas, podeu contactar responent directament a aquest mail i us especifiquem més detalls de la derivació, per tal d’agilitzar-ho. Poden oferir un màxim de 14 dutxes cada dia, de dilluns a diumenge de 10:00h a 14:00h.
• Un servei d’assessorament telefònic gratuït a totes aquelles persones que necessitin pautes de gestió emocional, psicològica o educativa davant de les dificultats que l’estat de confinament i la incertesa de la situació posterior els pugui provocar. És un servei a la població general, sense cap criteri d’exclusió, i per tant obert a tota la ciutadania que necessiti una orientació al respecte.
Aquest servei també és de dilluns a diumenge, de 10:00 a 21:00 i les persones que ho necessitin poden trucar o enviar un WhatsApp al telèfon mòbil 634 68 52 42.
Seran ateses immediatament per un o una de les nostres professionals, i no és necessari fer cap derivació, és un servei obert.
Sobre aquest servei expliquen: “En aquest sentit, com ja sabeu, les i els nostres professionals som expertes en acompanyament familiar, orientant en els estils educatius més efectius als pares i les mares amb les nenes, nens i adolescents, incidint específicament en la situació actual oferint eines i estratègies per a un confinament el més agradable possible. També amb les persones grans que estan soles a casa i necessitin, encara que només sigui això, algú amb qui parlar. Al nostre equip tenim una psicòloga especialista en dol, i per tant també és un servei especialment indicat en aquelles situacions on ha traspassat un familiar o el dol, per exemple, dels nens i nenes que no poden veure cada dia als seus avis i iaies com en època escolar. Evidentment indicat aquest servei per persones amb addiccions a substàncies o comportamentals que tinguin dificultats associades durant el confinament i la gestió posterior.”
Fotografia: Enric Rubio Ros